Grenoble, ihana Grenoble! 

Juna toi minut Avignonista Alppien juurelle, ihastuttavaan Grenoblen kaupunkiin. En tiennyt Grenoblesta etukäteen kovin paljon ja yllätyksekseni tämä osoittautui paitsi erittäin kauniiksi niin myös hyvin eloisaksi kaupungiksi. Keskusta on täynnä ravintoloita ja baareja, joiden terassit ovat iltaisin täynnä iloisia ihmisiä. Turisteja näyttää olevan suhteellisen vähän, mikä ilahduttaa itseäni kovasti. 

Näkymä hotellihuoneeni parvekkeelta


Hotellini Hotel de l’Europe sijaitsee vanhassakaupungissa ja huoneeni parvekkeelta avautuu upea näkymä vuorille. Vaikka hotelli on ihan ytimessä, ei ainakaan neljänteen kerrokseen kuulu kadulta juurikaan meteliä. Aamiainen on riittävä, huone todella iso ja henkilökunta erittäin ystävällistä. 

Grenoblen tunnetuin nähtävyys on Bastillen linnoitus ja kukkula, jonne pääsee joen yli köysiradalla. Läpinäkyvässä ”kuplassa” matkustaminen oli jo kokemus sinänsä! Kukkulan näköalatasanteilta avautui hulppeat näkymät vuorille ja yli kaupungin. Mikäli haluaa reippailla tai säästää köysiradan hinnan 8,20 €, niin kukkulalle pääsee myös kiipeämällä. 

Kävin tänään myös Musée de Grenoblessa, joka osoittautui todella mielenkiintoiseksi. Tyylikäs ja avara rakennus piti sisällään taidetta kaikilta aikakausilta, mutta itse keskityin modernin taiteen saleihin. Museo oli todella hieno ja ihastuin sen laajaan kokoelmaan huipputaidetta. 

Köysiradalla pääsee kukkulalle

Näköala kukkulalta – ihan ok!


Olin jo eilen illalla bongannut yhdeltä vanhankaupungin kujalta kissakahvilan ja pitihän sielläkin sitten piipahtaa. Kahvilassa majaili viisi persoonallista kissaa, jotka jahtasivat leluja ja vaanivat ikkunan takaa lintuja. Mainio paikka ja kahvikin oli hyvää – puhumattakaan sen koristelusta. 🙂 


Grenoble on siis ollut todella, todella miellyttävä yllätys. Niin miellyttävä, etten ollenkaan ihmettelisi vaikka tänne joskus vielä palaisin. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s