Sateisesta Pariisista Avignonin auringon alle

Kesälomamatkani alkoi perjantaina hyvin sateisesta Pariisista, mutta säätila muuttui täysin toisenlaiseksi suurnopeusjunan tuotua minut vajaassa kolmessa tunnissa aurinkoiseen Avignoniin, Provenceen. Avignon on alle 100 000 asukkaan vilkas kaupunki, joka tunnetaan ennen kaikkea vuosittaisesta esittävän taiteen festivaalistaan. Tämä kolme viikkoa kestävä tapahtuma alkaa ensi viikolla, jolloin olen jo itse lähtenyt seuraavaan kaupunkiin. Onneksi, sillä turistien määrä on tuntunut jo tänäkin viikonloppuna suurelta! 


Toki Avignon tunnetaan myös pysyvistä nähtävyyksistään, kuten valtavan kokoisesta Paavien palatsista, Palais des Papes. Palatsi rakennettiin 1300-luvulla ja se on Euroopan suurin goottilainen palatsirakennus. Kävin siellä sisällä tänään, mutta palatsi osoittautui sisäpuolelta pieneksi pettymykseksi, sillä vierailulla pääsee tutustumaan vain pieneen osaan isosta rakennuksesta. Palatsin kauppa sen sijaan oli varsin viihdyttävä. Siellä myydään kaikkea mahdollista Paavi-aiheista, mm. Paavin yrttiteetä, joka kantaa nimeä ”Viattomuus”. Tietysti. 

Avignonia halkoo pääkatu Rue de la République, jonka varrella oma hotellini Regina sijaitsee. Kadulta löytyvät kaikki tutut vaate- ja kosmetiikkaliikkeet, ruokakauppoja ja tylsiä ravintoloita. Sen sijaan pääkadun molemmin puolin levittäytyy vanhankaupungin alueet kiemurtelevine kujineen ja ikivanhoine rakennuksineen. Näiltä kaduilta löytyy myös huomattavasti pääkatua kiinnostavampia ravintoloita. 

Palais des Papes


Hotellini Regina on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Kahden tähden hotelli on putipuhdas ja sievä, ja sitä pitää erittäin sympaattinen pariskunta. Rouva esitteli minulle aamiaisella ihan kaikki tarjolla olevat ruoat, joista moni oli lähialueen tuotantoa. Hillojakin oli 11 erilaista! Vaikka hotelli sijaitsee pääkadulla, ei ainakaan kolmanteen kerrokseen kuulu juurikaan häiritsevää ääntä yöllä. Seinät naapurihuoneisiin sen sijaan ovat paperinohuet, mutta naapurissani majailevat aasialaiset onneksi vaikenivat jo aikaisin illalla. 

Huomenna ohjelmassani on koko päivän laventeliretki. Ihana päästä taas näkemään violettina hehkuvat pellot! 


Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s