Ryöstö 

Olen vuosikausien ajan reissannut yksin ympäri maailmaa, enkä koskaan ole joutunut ryöstön kohteeksi, joten kai senkin päivän piti tulla. Olin valokuvaamassa Seinen rantakadulla, kun kaksi ”kuuromykkää” kundia lähestyi papereitaan heilutellen ja minulta allekirjoitusta tivaten. Toinen heistä oli korkeintaan 20-vuotias ja toinen vielä nuorempi, ehkä vasta 10-vuotias. Tiesin että he olivat huijareita, joten sanoin tiukasti ei ja jatkoin matkaani eteenpäin. Pian vanhempi heistä lähestyi minua uudestaan ja tuli suoraan iholle tuuppien, tönien ja papereitaan kirjaimellisesti naamalleni työntäen. Pidin käsilaukustani tiukasti kiinni ja työnsin toisella kädellä tyyppiä poispäin, jolloin hän sai napattua nahkarotsini rintataskusta vähän näkyvillä olleen kännykkäni ja lähti juoksemaan kaverinsa kanssa kadun yli. Huomasin tietysti pian mitä oli tapahtunut ja yritin lähteä perään, mutta liikennevalot olivat vaihtuneet ja autoja alkoi vyöryä kohti useammalta kaistalta. Sinne meni. On toki paljon mahdollista, että kännykkäni oli jo tässä vaiheessa sujautettu kolmannelle kaverille. Harmitti ja ärsytti, mutta minkäs teet. Onneksi olin ottanut reissuun mukaan myös tabletin, joten sain laitettua viestiä lähimmille. Ja onneksi pitkäkyntisten matkaan lähti kuitenkin vain puhelin, eikä esimerkiksi luottokortteja tai satoja valokuvia sisältänyttä kameraa. 

Mutta kyllä tässä muutakin on tehty kuin oltu ryöstön kohteena! 😄 Eilen otin haltuuni toista arrondissementia, jota olen aiemmin pitänyt tylsänä ja mitäänsanomattomana alueena. Huomasin kuitenkin, että siellä on älyttömän kiva, lähes kylämäinen katu Rue Montorgueil, jonka varrella oli ihastuttavia kahviloita, putiikkeja ja ravintoloita. Très sympa, sanoisi ranskalainen. Eilen kävin katsomassa myös Camille Pissarron näyttelyn Musée du Luxembourgissa. Tykkään kovasti impressionisteista, joten tämäkin näyttely miellytti. 


Tänään aamulla vietin aikaa Jardin des Plantesissa kirsikankukkia ihastellen. Kakkosaamiaisen nautin Rue Mouffetardilla pariisilaisten sunnuntaiostoksia seuraten. Kahvilaani vastapäisessä viiniliikkeessä jo maisteltiin viinejä ja leipomoihin oli pitkät jonot. Aikani siellä istuskeltuani hyppäsin metroon ja lähdin ihan toiselle puolelle kaupunkia Parc André-Citroëniin. Siellä  ihmettelin sijoilleen ankkuroitua kuumailmapalloa, joka nosti halukkaat 150 metrin korkeuteen maisemia ihastelemaan noin kymmeneksi minuutiksi. Puistosta suuntasin keskustaa kohti, jossa kännykkäni sitten lähti vieraan ihmisen matkaan.


Lopuksi ruokaraportti! Eilen kävin syömässä aivan ihanassa kasvisravintolassa nimeltään Végét’Halles, joka sijaitsee Les Halles -kauppakeskuksen liepeillä. Suosittelen! Tänään nautin lounaan kämpän vieressä sijaitsevassa Nanashi-aasialaisravintolassa, jonka olen jo aiemmin erinomaiseksi todennut.

Huomenillalla olisi sitten kotiinlähtö edessä. Sääennuste lupaa edelleen aurinkoa, joten kelit ovat kyllä suosineet. Matkalaukkuun varmuuden vuoksi sullomalleni tikkitakille ei todellakaan ole ollut käyttöä! 

Mainokset

4 responses to “Ryöstö 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s