Museopäivä ja shoppailun yritystä 

Please mind the gap between the train and the platform – miten se nyt sitten ranskaksi meneekään. Joka tapauksessa, monella kielellä varoitusta Pariisinkin metrossa kuulutetaan, mutta ei siitä silti aina hyötyä ole. Tänään nimittäin vanhempi aasialaisrouva nousi paikaltaan, astui metron ovesta ulos ja astui suoraan kuiluun. Rouva humahti sinne lantiotaan myöteen, toinen jalka siis metrokuilussa ja toinen vääntyneenä laiturilla. Puoli metrovaunullista syöksyi auttamaan, mutta paniikki lisääntyi nopeasti kun huomattiin, ettei itsensä loukannut rouva sieltä noin vain päässytkään ylös. Joku painoi nopeasti junan hätänappulaa, joten ovet pysyivät auki ja rouva saatiin lopulta kammettua ylös. Hänet talutettiin metrolaiturin reunaan istumaan ja onneksi ihmisiä näytti jäävän hänen luokseen, sen verran pahasti rouva ontui. Huhhuh.

Toinenkin metroepisodi osui tälle päivälle, kun liikenne pysäytettiin viitosen linjalla epämääräisen paketin löydyttyä metrosta. Eipä siinä sitten muu auttanut kuin nostaa sateenvarjo suojaksi ja lähteä talsimaan toiselle pysäkille, mistä onneksi jo pääsin metrolla eteenpäin. 

L’esprit français – näyttely


Olen tänään siis liikkunut huomattavasti enemmän metrolla kuin eilen ja yrittänyt siten vähän säästellä jalkaparkojani. Metrolla menin myös 11:nnessä arrondissementissa sijaitsevaan La Maison Rouge -museoon. Kävin katsomassa siellä näyttelyn nimeltään ”L’esprit français”, joka esitteli ranskalaista ajattelua ja ajankuvaa vuosina 1969-1989. Esillä oli vanhoja sanomalehtiä, julisteita, valokuvia, videoita, kirjoja ja vaikka mitä. Töiden esittelytekstit olivat vain ranskaksi, enkä jaksanut läheskään kaikkea lukea, mutta kyllä näyttelystä sai silti ihan mukavasti irti. 

L’esprit français – näyttely

L’esprit français


Yritin tänään vähän shoppailla vaatteitakin, mutta huonolla menestyksellä. Mihin voin reklamoida pariisilaisten vaatekauppojen mustien vaatteiden vähyydestä?! Hämmentävän paljon oli tarjolla kaiken maailman pastellisävyjä ja iänikuista tummansinistä. Kävin myös Shakespeare & Company -kirjakaupassa tervehtimässä siellä asuvaa kissaa, mutta kirjojakaan ei tarttunut mukaan. Kyseisessä kirjakaupassa tulee aina runsaudenpula ja sen myötä ahdistus kun haluaisi ostaa kaiken eikä sitten pysty valitsemaan ensimmäistäkään kirjaa! 

Ja sitten ruokaraportointi! Söin kakkosaamiaisen (jo lähes perinteeksi muodostuneen munakkaan) BHV Marais’n vieressä olevassa kuppilassa ja erinomaisen lounassalaatin ihan kämppääni lähellä olevassa viihtyisässä kulmaravintolassa. Illallinen kuittaantui tällä kertaa voileivillä ja vihanneksilla kotona. 

Keli oli tänään vallan mainio. Aamupäivällä satoi hetken hissukseen, mutta muuten aurinko paisteli taivaan täydeltä iltaan saakka. Tätä kirjoittaessa iltakymmeneltä ulkona sataakin sitten kaatamalla. Huomenna on luvassa pilvistä, mutta sunnuntaina ja maanantaina pitäisi sitten taas olla mukavan aurinkoinen sää. 

L’esprit français

L’esprit français

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s